AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bywalec
Posty: 32
Rejestracja: czw, 05-10-2017 22:58
Reputacja: 0

AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: solenzara » pt, 09-11-2018 10:53

  • 0
Witam,
schody na przekroju wyświetlają mi się częściowo tj. tylko cięty element, a widok stopni już nie.
Po zaznaczeniu schodów stopnie w widoku podświetlają się. Czy ktoś zna odpowiedź czemu to tak?

Zrzut ekranu 2018-11-09 o 09.48.44.png


Zrzut ekranu 2018-11-09 o 09.48.35.png

Częsty gość
Posty: 86
Rejestracja: ndz, 07-11-2010 01:57
Reputacja: 0

Re: AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: jod » pt, 09-11-2018 12:37

  • 0
u mnie problem był z etapami przebudowy

Bywalec
Posty: 32
Rejestracja: czw, 05-10-2017 22:58
Reputacja: 0

Re: AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: solenzara » śr, 14-11-2018 11:27

  • 0
Podbijam temat. Jeśli nikt nie zna rozwiązania to chociaż proszę o info czy u Was zawsze te schody się dobrze wyświetlają? Czy to wina mojego AC?

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3646
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 29

Re: AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: Koala » czw, 15-11-2018 10:15

  • 0
Przeklej do pustego projektu dla sprawdzenia.

Pytanko czy projekt nie jest migrowany z 21?

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2976
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: Rafał » czw, 15-11-2018 10:27

  • 0
solenzara pisze:Podbijam temat. Jeśli nikt nie zna rozwiązania to chociaż proszę o info czy u Was zawsze te schody się dobrze wyświetlają? Czy to wina mojego AC?

Bywa że się nie wyświetlają, związane jest to z Etapami przebudowy. Rzuć proszę plikiem z tymi schodami.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 32
Rejestracja: czw, 05-10-2017 22:58
Reputacja: 0

Re: AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: solenzara » czw, 15-11-2018 11:18

  • 0
plik ze schodami: https://we.tl/t-zknL5o7PZt
Przy okazji mam pytanko czy jest w planach kurs video AC22?
albo/i czy jesteś gdzieś w jakiejś formie dostępny aby móc zadać jeszcze kilka drobniejszych pytań- bo nie chcę na forum ładować tylu tematów
chyba że napisać jeden post zbiorczy z tymi zapytaniami?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2976
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: AC22: schody wyświetlanie w przekroju

Postautor: Rafał » czw, 15-11-2018 11:23

  • 0
solenzara pisze:plik ze schodami: https://we.tl/t-zknL5o7PZt
Przy okazji mam pytanko czy jest w planach kurs video AC22?
albo/i czy jesteś gdzieś w jakiejś formie dostępny aby móc zadać jeszcze kilka drobniejszych pytań- bo nie chcę na forum ładować tylu tematów
chyba że napisać jeden post zbiorczy z tymi zapytaniami?


Ależ forum do tego służy :-), pytania rozdzielać na wątki. Kurs w planach. Najbliższe szkolenie (warsztaty) z AC 22 we Wrocławiu.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'