AC21 wywala przy edycji tekstu

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: KRUChY » pt, 14-02-2020 12:25

  • 0

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: Rafał » pt, 14-02-2020 13:03

  • 0


:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: Rafał » pt, 14-02-2020 13:05

  • 0


Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: KRUChY » pt, 14-02-2020 13:54

  • 0

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: KRUChY » pt, 14-02-2020 14:04

  • 0
A może macie już takie info, że to jednak przerobienie 20 - 30 rzeczy, a nie jednej, to mówcie. Ja wtedy nic więcej nie napiszę, bo rozumiem. Ale niech ktoś da info jak jest.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: Rafał » pt, 14-02-2020 14:47

  • 0
Postaram się sprawdzić ale ponieważ posiadam Catalinę nie wiem czy uda mi się zainstalować 21.


Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: KRUChY » pt, 14-02-2020 14:53

  • 0
Ac22 bez hotfixu 6025 ma dokładnie ten sam problem na Catalinie. Wywala przy próbie edycji tekstu.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3788
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 38

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: Koala » sob, 15-02-2020 10:56

  • 0
Opcjie są 3 główne:
1. Szarpnąć się na upgrade AC (niestety przy 2 numerach do tyłu zapewne wyjdzie drożej niż Archiclub)
2. Downgrade MacOSa
3. Zainstalowanie Windows.

Niestety znając politykę Apple...niespodziewanki mogą być co "pół" wersji systemu - więc dla spokoju nerwów jeśli nasze zapatrzenie w tę markę nie pozwala na głosowanie nogami, należałoby jednak zadbać o aktualizowanie softu - ergo Archiclub przyjacielem jest...

BTW dopiero niedawno po upgradzie kluczy CM przestała mi działać wersja 12 Archicada na Windows 10. (tzn działa ale nie rozpoznaje klucza). Swoją drogą przestałem supportować i tworzyć biblioteki dla AC starszego niż 19.

Pozdr,
Koala

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: Rafał » sob, 15-02-2020 12:52

  • 0
Nie ma niespodzianek co pół wersji macOS-a, nie przesadzajmy. Jeśli system operacyjny ma być sprawny to firma musi podejmować poważne decyzje, dzięki temu wprowadzanie 64+ odbywało się dwa lata a nie prawie 10.
Sprawdziłem - niesupportowany ARCHICAD 21 zainstalował się na Catalinie bez problemu, działa bardzo sprawnie i wywala się na edycji tekstu. Nie znalazłem obejścia (żadne z 3 rozwiązań nie zadziałało). Zgłoszę GS-owi ale wątpię żeby w trakcie przygotowywania v24 coś zrobili, ale popróbować trzeba.


Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: KRUChY » sob, 15-02-2020 16:40

  • 0

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: Rafał » sob, 15-02-2020 16:51

  • 0
A jak udało ci się zainstalować ostatni update do 21? Czyli 8002?


Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: AC21 wywala przy edycji tekstu

Postautor: KRUChY » wt, 18-02-2020 00:41

  • 0
Pierwsze co przejrzałem po instalacji Cataliny to update. Instalacja 8002 nic nie daje, bo jest za stara (6001 dla AC22 ma taką samą datę jak 8002, a 6025 jest z października dopiero, a takiej update już dla 21 nie dali) i przy edycji tekstu oczywiście wywala.
Oprócz update oczywiście dałem pełen dostęp do kompa dla aplikacji ARCHICAD, zgodnie z artykułami na stronach GS. I jedyna rzecz, która nie chodzi, to ta edycja tekstu...

Poprzednia

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości

Reputation System ©'