AC22 - problem przy translatorze

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: pn, 06-05-2019 15:44
Reputacja: 0

AC22 - problem przy translatorze

Postautor: Archi-Vision » pn, 04-05-2020 10:21

  • 0
Witam,

Z serii problemów przy publikacji dwg :D
Otóż elementy takie jak tabelka projektu nałożona na szablon, pieczątka geodety i klauzula (jpegi nałożone na arkusz) nie publikują się do dwg. Jest tylko mapa (obszar 2D) oraz rysunek właściwy pzt - jak na screenach w załączeniu.
Nie mogę znaleźć gdzie tu jest błąd, męczyłem się z tym cały dzień. Oprócz kombinowania w translatorze próbowałem stworzyć osobne obszary 2d dla pieczątki i klauzuli i też nic z tego.
Proszę o pomoc!
Załączniki
translator1.jpg
arkusz przed publikacją.jpg
wynik publikacji dwg.jpg

Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: pn, 06-05-2019 15:44
Reputacja: 0

Re: AC22 - problem przy translatorze

Postautor: Archi-Vision » pn, 04-05-2020 10:24

  • 0
załączniki
Załączniki
translator4.jpg
translator3.jpg
translator2.jpg

Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: pn, 06-05-2019 15:44
Reputacja: 0

Re: AC22 - problem przy translatorze

Postautor: Archi-Vision » pn, 04-05-2020 10:25

  • 0
załączniki cdn
Załączniki
translator5.jpg

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3788
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 38

Re: AC22 - problem przy translatorze

Postautor: Koala » śr, 06-05-2020 16:46

  • 0
A masz te pliki przy dwg'u jak go otwierasz?
tabelka na 100% wyleciała jak x-ref, podobnie jak jpg itp
prawdopodobnie stworzyło ci podkatalog gdzie to wszystko wisi... do dwgów nie da się obrazków wpalić na sztywno.(taki ałtobiurkowy klimat)

BTW zapis papieru do modelu to proszenie się o problemy z typami linii i ich slakowaniem. (ale jak jest "niepełnosprytny" użytkownik ałtokada jako odbiorca danych to jest to jedyny sposób...aczkolwiek bym unikał)

Pozdr,
Koala

Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: pn, 06-05-2019 15:44
Reputacja: 0

Re: AC22 - problem przy translatorze

Postautor: Archi-Vision » czw, 07-05-2020 10:13

  • 0
Z jpegami nie ma problemu bo w sumie mogę je później do dwg wstawić.
Gorzej z tabelką... rzeczywiście w autocadzie wyświetla się jako zgubiony xref.
Gdzie może być błąd?

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

Reputation System ©'